Gespecialiseerde THL kliniek stap dichterbij

Het is onze ultieme missie: het realiseren van een nationale kliniek voor jongeren en jongvolwassenen tot circa 30 jaar met middel tot zeer ernstig traumatisch hersenletsel. Een kliniek waar vroegtijdig en langdurig intensieve neurorevalidatie kan worden gegeven. Met familie-integratie, veel aandacht voor motivatie en vooral ‘hard werken’ voor de patiënten met betrokken therapeuten.

Een gesprek met zorgverzekeraars werd ineens een concrete aanzet naar een haalbaarheidstudie. In de taskforce werd meegedacht door de neurorevalidatie specialisten prof. Gert Kwakkel en prof. Gerard Ribbers, de neuropsychologen prof. Erik Scherder en prof. Jaap Oosterlaan en vele anderen. De eerste inzichten en conclusies zijn hoopgevend.

In april 2016 hebben besprekingen plaats gevonden met de directie van het Shepherd Center en is het commitment afgegeven dat zij behulpzaam willen zijn bij de opzet. Ook CARF is betrokken en wil graag dat het centrum het eerste is in Nederland met de internationale CARF certificering.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.